9,0
17.140 beoordelingen
Terug naar overzicht
Tweede-opeenvolgende-DAKAR-overwinning-voor-Toyota-GAZOO-Racing-en-Nasser-Al-Attiyah.jpg

Tweede opeenvolgende DAKAR -overwinning Toyota en Al-Attiyah

Eerste plaats in algemeen klassement

Net als vorig jaar heeft Toyota GAZOO Racing de zware Dakar-Rally met succes afgesloten. Coureur Nasser Al-Attiyah en zijn copiloot Mathieu Baumel domineerden de editie van 2023 in hun Toyota GR DKR Hilux T1+ en wonnen met een marge van 1 uur, 20 minuten en 49 seconden.

Toyota-hilux-sand-driving-action-exterior.jpg
Zwaarste Dakar-Rally in jaren

De Dakar-Rally van 2023 bestond uit veertien etappes en was een van de zwaarste van de afgelopen jaren. Dat weerhield Al-Attiyah en Baumel er niet van om in de derde etappe de leiding te pakken en die eerste positie niet meer af te staan. Ook de andere rijders van het Toyota fabrieksteam deden het goed en eindigden op de vierde (De Villiers-Murphy) en vijfde plaats (Lategan-Cummings) van het klassement. Lucas Moraes en Timo Gottschalk, die als privéteam deelnamen met een Hilux T1+, verrasten vriend en vijand met een derde plaats in het eindklassement.

Een goede start van het kampioenschap

De Dakar-Rally is onderdeel van het World Rally-Raid Championship. Met hun overwinning in de Dakar-Rally staan Al-Attiyah en Baumel met 85 punten op de tweede plaats in het Rally-Raid-kampioenschap, op slechts twee punten achterstand van de eerste plaats. In het merkenklassement staat Toyota ook tweede, met slechts één punt achterstand. De volgende uitdaging van het Rally-Raid-kampioenschap is de Abu Dhabi Desert Challenge in de laatste week van februari.

Winners-on-car-Nasser-Al-Attiyah-Dakar.jpg
Toyota-GAZOO-Racing-Hilux-driving-sand-exterior.jpg
Tweede Dakar-overwinning op rij

De Dakar-overwinning van Al-Attiyah en Baumel is trouwens niet de eerste. Zij wonnen al twee keer eerder voor Toyota, in 2019 en 2022. De overwinning van dit jaar is dus de tweede op rij! In totaal heeft Al-Attiyah de rally al vijf keer gewonnen en Baumel vier keer. Van harte gefeliciteerd met de nieuwste toevoeging aan dat mooie lijstje!

Toyota-GAZOO-Racing-Hilux-exterior-driving-sand.jpg
Inschrijven Toyota nieuwsbrief Meer over de Toyota Hilux Vraag proefrit aan