9,0
17.140 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-exterieur-zijkant-kinderen-instappen-Beyond-Generations.png

Beyond Generations: kinderen over toekomst auto’s en energie

Welke innovaties en energiebronnen zien we bij de auto’s van de toekomst?

Hoe wij de wereld achterlaten voor volgende generaties is het gesprek van de dag. Maar wat vinden zij eigenlijk zelf? Toyota nodigt kinderen van de nieuwe generatie uit om te vertellen hoe zij de toekomst voor zich zien. Welke innovaties zien ze bij de auto’s van de toekomst? In deze aflevering komt het antwoord van Kadir (9), Fedde (11), Qionah (11), Pom (10), Stella (6), Adrian (8) en Rembrandt (8).

Benieuwd naar de video? Bekijk 'm onder dit artikel of klik hier.

Nieuwe ideeën

De auto van de toekomst kan volgens Kadir (9) opladen dankzij zonnepanelen én donkere panelen (voor ’s nachts). “Hij heeft ook ledlampen voor in de nacht. Ook heeft hij niet alleen winterbanden, maar ook zwaartekrachtbanden.” Volgens Qionah (11) is het maar ouderwets dat auto’s alleen maar over de weg rijden. “Ik bedacht een vliegende auto die kan teleporteren.” Ze wijst naar haar ontwerp. “Hij is nu aan het vliegen en je ziet ook de straalmotoren waardoor hij kan vliegen.”

Toyota_corporate-tekening-Beyond-Generations-kinderen-over-toekomst-autos-en-energie.png
Brandstof voor de toekomst

De jonge denkers zien vooral kansen voor elektrische auto’s. Fedde (11): “Op mijn ontwerp zie je zonnepanelen en daardoor kan de auto makkelijk op zonne-energie rijden.” Adrian (8) heeft zijn eigen theorie: “Hele kleine stukjes steen, dat kan misschien werken.”

Pom (10) kiest voor waterstof. “Dat is dat een auto op water rijdt en dat is goed voor de natuur, want dat stoot ook geen CO2 uit.” Stella (6) voegt daaraan toe: “Dat water kun je ook drinken, dus dat is heel goed.”

Toyota-corporate-hal-fotoshoot-Beyond-Generations-kinderen-over-toekomst-autos-en-energie.png
Schoner met waterstof

Ook waterstof lijkt als energiedrager een prima oplossing voor de toekomst. Dankzij Toyota zullen rondom de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen volgend jaar in Parijs naar verwachting 5000 waterstoftaxi’s door de stad rijden. Deze waterstofauto’s werken op een brandstofcel met dubbel filter, dat de buitenlucht filtert tijdens het rijden. Dat betekent dat schadelijke stoffen, zoals fijnstof, stikstof en zwaveldioxide uit de lucht worden gehaald.

Gewoon doen

Voor het tanken van waterstof heeft Fedde (11) alvast een oplossing bedacht. “Je gebruikt een speciaal snoer wat je dan in de auto moet doen en daar komt dan water uit.” Volgens Rembrandt (8) kan het snel gaan met waterstofauto’s. “Als het goed is, is er al een autobedrijf bezig om auto’s op waterstof te laten rijden.” En dat kan goed kloppen Fedde, want dat is Toyota.

Toyota-corporate-interview-kind-Beyond-Generations-kinderen-over-toekomst-autos-en-energie.png
Inschrijven Toyota nieuwsbrief